Centre nutricional infantil a Colòmbia – Entrega

Títol PFC: LA GUADUA: un recurs natural

Nom i cognom de l’autor: Gemma Majó Crespo

Any de realització: 2006

Tribunal: J. Garcés, A. Obilos, J. Parcerisa i D. Ferrer.

Escola: ETSAB – Escola tècnica superior d’arquitectura de Barcelona

Puntuació: 10 – Excel·lent

Breu descripció del projecte: Projecte de cooperació que es basa en el disseny d’un centre nutricional infantil a Colòmbia destinat a promoure el desenvolupament de la població infantil i a la integració social i comunitària. L’objectiu principal d’un projecte d’aquestes característiques es que sigui eficient i econòmic, per això la proposta es defineix com la suma de set mòduls independents i la interrelació entre ells. Aconseguint així una proposta tipològicament flexible que facilita el procés constructiu i el creixement del centre. Cada mòdul respon a un programa concret i s’ha definit sota els criteris del clima existent i les tècniques i materials autòctons, intentant promoure la utilització del Bambú com a material d’excel·lents propietats estructurals.

Superfícies del projecte:

  Sup. Útil Sup. Construida
Administració 189,91 222,22
Restauració 216,95 246,29
Capella 184,50 202,75
Biblioteca 248,00 286,42
Aules infantils 187,58 222,22
Aules 189,96 222,22
Habitatge conserge 45,52 59,36
TOTAL 1262,32 m2 1461,48 m2

Emplaçament: Municipi d’Alcalá, localitzat a la República de Colòmbia.

Tecnologies utilitzades: Bambú com a element constructiu.

Projectes de referència: Arquitectura tradicional de Colòmbia en Bambú.

Arquitecte de referència: Simón Velez

Estat del projecte: No construït, degut a l’actual proliferació de l’ús del Bambú a occident.

Anuncios

Centre nutricional infantil a Colòmbia – Resum